Despre lene

      Cică oamenii lenoşi nu au ambiţii, scopuri, şi toate celelalte cuvinte sinonime cu “ţel”.

      Oamenii lenoşi aleg zona de comfort cînd li se cere sa aleagă ţara de origine.

     Un lenos vrea mereu sa facă ceva, mereu are o agendă în cap, fix ca unul din punctele listei “cum să devii om mare”. Un lenos ştie mereu ce vrea, el vrea mereu lucruri mari, colorate, scumpe. Un lenos are meu un ţap ispăşitor, cineva trebuie sa răspundă pentru nereuşitele sale. A arăta cu degetul, e pasiunea sa. Defapt, un lenos, cu experienţă, ştie mereu ce are de făcut prin casă, el e ca un fel de mama soacra: vede bine, ştie totul. Un lenos se duce la wc cu telefonul mobil, chiar daca numai pentru pisi. Sportul pentru cei lenoşi este o activitate psihologică, în minte se înscriu zilnic la sala de forţă, în gând se trezesc la 6 dimineaţa, pentru ca să fugă pe stadionul şcolii. tot acest “sport”, se face de fiecare dată, când vede burta peste pantaloni sau bărbia rotungică.

      Procastinarea, în acest caz, este un mod de a te amăgi că totuşi, sunt şi mai lenoşi ca tine. Eu doar fac ce trebuie, doar că mai tirziu. Oamenii lenoşi citesc doar primele două pagini dintr-o carte sau primele cuvinte din fiecare abzaţ ale unui articol. Cititul pe diagonală, tot lenoşii l-au inventat.

      Oare oamenii de succes, nu sunt sau au fost vreodată şi ei lenoşi? Are lenea limită sau se transformă în mod de viaţă, cu urcuşurile şi coborîşurile sale.

      Pe timp de lene s-au inventat multe lucruri ca: mincarea fast food, poziţia misionarului, telecomanda ş.a Poate totuşi lenea e bună, cînd e puţină şi vine seara.

      Mă conving însă în fiecare zi, că lumea încă nu a vazut culmile muntelui pe nume Lenea. Inventam tehnologii, desenăm imagini pentru a arăta ce simţim, şi mai puţin dăm din coate, mişcăm fundul pentru a nimici lenea, pentru a avea un scop pamîntesc.

 

 

Laziness-Quotes-2

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s