Despre soacre…

        Soacra, femeia care apare în viaţa unei femei, o dată cu statutul de relaţie serioasă. Nu e neapărat să fii căsătorită, pentru a avea o soacră. 

Am încercat să le grupez, după caracter, scopuri, statut s.a

1. soacra care ştie totul şi tu nu ştii nimic: femeia care deobicei te roagă să aranjenzi mîncarea în farfurie înainte de a fi pusă pe masă, dar tot ea o aranjeanză după plac, cînd vede ce ai facut. Soţul tău este răcit, şi tu ştii că nu e nimic grav, dar ea îl pune în pat, îi face ceai, îi opăreşte picioarele şi te trimite la farmacie dupa ce ştie ea că îl ajuta cînd era mic.

2. soacra care nu intervine direct în relaţia voastră, dar mereu primeşti indicaţii de la ea: femeia căreia i se pare că ai prea mult fond de ten pe faţă, în ziua nunţii, în faţa stării civile, şi îşi transmite mesajul prin prietena ta, care abia dupa nuntă iţi zice cine defapt era “ochiul”. Sau cînd soţul, din senin, îţi zice să nu mai porţi maioul scurt prin casă, pe care l-ai purtat 5 ani la rînd. 

3. soacra care îţi este cea mai bună prietenă, pînă nu vii să locuieşti cu ea: aici fără exemple.

4. soacra care întradevăr te place aşa cum eşti, dar mereu se gîndeşte că Angela, prima prietenă sau soţie a fiului ei, era mai potrivită: atunci cînd şi dupa a 20-a cină la ei acasă, ea se greşeste şi te numeşte Angela, cînd tu eşti Constanţa.

5. soacra care nu este dar ştii precis că ar fi fost cea mai bună mamă- soacră.

6. soacra care te consideră prietena ei: cînd vii la ea în ospeţie, îţi face o cafea şi îşi aprinde fără frică o ţigară în prezenţa ta. Femeia, care îţi zice cum să rămîi însărcinată de la fiul ei, pentru că vrea şi ea nepoţi deja. Sau cînd vede că ţi-ai făcut manichiura şi cere şi ea nr. de tel a manichiuristei tale.

7. soacra care îţi rămîne prietenă, chiar şi după divorţ.

Cît de “nu bune”, ar fi ele, sunt mamele care au crescut, educat pe bărbatul, care l-ai ales să îţi fie alături o viaţă întreagă. Nimeni nu te obligă să îi asculţi indicaţiile, să locuieşti cu ea, să te prefaci că o placi. E o mamă, care trebuie doar respectată. O să ajungem şi noi ca ele, şi la sigur o să le repetăm greşelele, deci putem acum să le acceptăm şi să ne bucurăm că ne sunt alături.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s