Cînd plecăm de la casa părintească?

Un “El” trebuie să plece din cuibul părintentesc, cît mai repede posibil, după vîrsta de 14-16 ani.

Să ne imaginăm: un el de plus, minus 30 ani, stă în camera sa şi aşteaptă să fie chemat de mămica la cină. Un el care după 16 ani, a continuat să înveţe în liceul de lîngă casă, fară nici un gînd despre viitor sau care sunt punctele sale forte, vise şi sferă dorită de activitate. La 19-20, mama bucuroasă că fiul a fost înmatriculat cu succes la facultatea de economie, pe lînga alţi mii de viitori studenţi, îi aranjează cămaşa proaspăt călcată pe scaunul de lîngă pat. La 22, lins pe cap, mama cu o lacrimă în colţul ochiului şi cu minus citeva zeci de mii de lei, îşi felicită odrasla că a absolvit facultatea şi că e licenţiat în ştiinţele tainice ale economiei. Acum precis începe viaţa de adult. După 2-3 ani de căutări de servici, după profilul licenţei, fiul este angajat la magazinul de electrocasnice, de lîngă casă, în post de vînzător consultant. Mama, din nou bucuroasă. Uite aşa, un el ajunge să locuiască cu părinţii, să ceara 100 lei de la ei, pentru că nu îi ajunge să-şi ducă prietena la film, dacă o are şi să aşteaptă să fie chemat la cină de către mămica, în fiecare seară, la 7. 

In toţi aceşti ani, sărmanul el, masturbează supărat că parinţii sunt acasă în week-end şi planul “Angela” a eşuat. 

O “ea” care la 30 ani, încă are viza de reşedinţă la părinţi acasă, e la fel de jalnic, doar că în scenariu mai apar şi vreo 3 pisici, bine îngrijite şi cu mii de foto pe net. Ea, poate să locuiască cu familia, pentru că fie, este intr-o relaţie fără sfîrşit fie mămica trimite bani din Italia şi nu are de ce să îşi facă griji şi nu trebuie să-şi încordeze al 5-lea punct. Are 500 de prieteni pe fb şi în fiecare seara face un check in, într-o cafenea cu fiţe. La 4 dimineaţa, puţin ameţită, caută în geantă o gumă de mestecat, să ascundă mirosul de ţigară, nici nu ştii cum dă ochii cu tata. 

Cine e de vină şi cînd s-a apucat calea greşită?  

Părinţii care nu ştiu cînd să alunge odraslele de acasă sau copiii care din lipsă de scopuri, dorinţă, imaginaţie, aleg să nu aleagă. 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s