Eu stiu mai bine.

sfaturi de pe vremea post sovietica sau cum buneii stiu mai bine sa creasca un copil.

Deci, ati adus nou nascutul acasa, frumos, mic si inca vinat, copii se inalbesc in 2-3 saptamini, asa zic cartile, dar buneii o sa zica ca ii frig, asta prima regula.

Copii care au parasit burtica mamei, de vreo citeva zile, o sa sughite des, pentru ca plaminii lor inca nu sunt obisnuiti cu atata oxigen, bunica o sa zica ca ii este frig “mai da-i o hainuta, nu vezi ca sughita, ii frig”.

Nu toti copii iubesc sa fie infasati, mai ales daca mama nu a practicat acest obicei din primele zile. Cind bunica vine in vizita, copilul este imediat infasat cu remarca “eu mereu de infasam si tu dormeai tare bine si picioarele o sa creasca drepte”.

Copii trebuie alaptati la cerere, asa se stimuleaza lactatia si copilul adauga normal in greutate. Atunci copilul va sta doar 5 minute la san si va adormi dupa, bunica va propune sa ii dai adaugator niste lapte praf, sa nu stea copilul flamind. Niciodata sa nu dati lapte praf la copil, atat timp cit in san este laptele mamei. Niciodata. Copilul se obisnuieste cu laptele care vine repede din sticla si adio sisea.

Daca un copil de 5-6 luni e agitat, lui ii este foame. Regula de aur a unei bunici. Daca un copil este agitat la asa virsta, poate fi din cauza unui scutec umed, iritatii la poponet, vreu sa fac niste mofturi, mam, vreu in brate, vreu sa rigii, ma doare burta, ni-ii cald… O multime de motive, dar nu, lui/ei ii e foame, eu stiu mai bine. Ei bine, hai sa il hranim, desi eu am un grafic dupa care ma conduc si stiu ca inca 2 ore copilul meu nu maninca. Dupa doua grame de lapte, copilul refuza sticla si e incontinuoare agitat. Faza cea mai tare e ca graficul tau se duce drept pe apa simbetei. Mama nu trebuie sa aiba timp pentru ea, trebuie sa danseze mereu imprejului copilul, zice bunica. Doctorul zice ca un copil trebuie sa se adapteze graficului parintilor si mama sa aiba timp de seriale.

Afara, plus 26 grade, pune o caciulita copilul pe cap, in casa !!!

Apuca copilul de git, cind il scoti din cada.

Cheama nasa sa taie prima data unghile la copil.

Hai sa-i dam niste cartof din zeama, la 5 luni.

Hai sa dam niste zeama, cu bors acru, la 6 luni si niste terci cu lapte JLC.

Hai sa stam in fund la 4 luni.

Trebuie sa manince 200 gr lapte, cind el 120 gr nu le termina.

Pune caminul, sa fie cald, pe 24 august.

Ni-i pune asa des scutec, tine-l in pelinca si nu ai timp cind sa le speli?

Tu nu ai lapte destul si laptele tau e slab!!! Cea mai mare minciuna. Laptele tau e perfect pentru copilul tau, pune-l mai des la piept si vezi cum cresc bolfele.

Ai facut mincare pentru barbat, ia si fa o zeama repede, cit copilul doarme, pohui ca nu ai dormit noaptea si nu ai facut dus de 2 zile.

Mame, mamici, viitoare mamici, nu lasati buneii sa va creasca copiii. Numai tu ca mama si el ca tata stie cel mai bine ce e bine pentru copilul vostru. Cind il vezi 24/24, tu stii mai bine, face el caca acum sau ii foame.

Cititi carti, ascultati niste piediatri buni, si lasa bunica sa vina in vizita o data pe saptamina, nu mai des!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s