Friends list and time

Persoanele de alaturi iti vor lasa mereu amprente in caracter, stil, gusturi si accent lingvistic.

Cum sa alegi persoanele potrivite, cum sa ii indepartezi pe cei care te trag in urma sau si mai rau te baga in credite? Cum sa nu ai asteptari, ca sa nu ajungi dezamagit.

Cind erai mic, mama iti zicea sa nu te mai joci cu Vasilica, pentru ca ai inceput sa vorbesti urit sau dincontra sa o mai chemi pe Marioara la compot cu cozonac, parintii ei au masa la calea basarabiei si casa la Dumbrava. Iar acum cand iti straluceste luna in chilie, cine o sa te sfatuiasca? Si vezi ca Axentie te scurge de bani, idei si fete, dar parca nu poti sa ii faci unfriend de pe FB. Iar altii pur si simplu dispar, pentru ca asta este unica lor solutie de rezolvare a unui conflict. Iar uneori tu esti cel care cere de copiat si inca mama iti spala chiloteii.

Si cum sa afli ca tu esti cel care pierde timpul celor din jur sau si mai rau cheltuie fara mila din pensia bunicii, iar mama mereu iti este “datoare”. Se intimpla ca uneori, in drumul tau de tinar si nelinistit sa alegi cotitura care nu trebuie si gata… Pe parinti nu ii asculti ca tu esti independent si suveran iar singur nu ai sa te dumeresti, pentru ca e imposibil sa faci greseli cu maina ta. Iar cind deja e prea tirziu, tu nu poti sa zici doua cuvinte din cauza brumei din cap, iar zona de comfort devine viata.

Cind tu esti cel care il are in prieteni pe Axentie, ai doua solutii: il ti-i alaturi, pentru ca viata e scurta, alti prieteni nu se fac asa usor si ti-e mila, sau fugi si lasi oamenii care nu te insipira, in urma. Sa fugi, pare a fi cea mai simpla cale, dar cit de greu e sa rupi totul, sa gasesti alt drum, sa te inveti sa ai din nou incredere si sa nu gresesti din nou.

Insa cea mai dureroasa faza a dezamagirii, esti totusi cea, fata de tine insuti. E greu sa recunosti, de multe ori sa eviti la infinit sa vezi greseli in propria poezie a vietii, dar cind le vezi,  e trist. Si atunci apare cotitura.

Iar uneori viata singura face curatenie printre prietenii, vecini si cumatrii tai. Si daca cineva nu iti este alaturi, inseamna ca este loc pentru cineva mai bun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s