cum nasc si la Moldova oameni.

Sa afli ca in curind vei fi mama, este un sentiment confuz.

(scenariu mai des intilnit si deloc negativ) Te gindesti in acelas moment la o multime de lucruri: hei, d’ap eu nu am vazut Italia, d’ap el inca nu m-a cerut de nevasta, #mat cum sa le zic la parinti, figura mea se va duce pe apa sambetei sau unde sa gasesc rochie de mireasa, ca sa incap in ea in luna a 8-a de sarcina.

Ei bine, dupa vreo 4 teste cu 2 liniuti, toate clare si albastre, urmatorul pas ar fi o vizita la medic. Dupa ce doamna deloc amabila de la receptie, ti-a facut programare pentru joia viitoare, azi fiind luni, notezi in carnetel data. Joi dimineata cu stergarelul subtioara, te pornesti la policlinica (desigur poti sa te duci fara stergarel, la clinica privata, dar noi vom scrie despre primul caz).

Dupa ce medicul ginecolog a confirmat sarcina, mergi la medicul de familie, sa te pui la evidenta. Aici se incepe aventura tinerii mamici si umblatul cu valeriana in geanta. Medicul de familie, cu “un poker face”, se uita daca ai inel pe deget, sa stie daca pe viitor poate veni un barbat sa se “zastupeaska” pentru tine. Se indeplinesc o multime de documente, carnete, pe care tu desigur o sa le uiti acasa, cind va veni vremea sa nasti.

De aici si pina in saptamina 38, va trebui lunar sa vii sa dai analize, asta presupune sa te trezesti bludnica pe la 6, sa retii urina in tine,  ceea ce e imposibil cind in tine creste cineva, sa o colectezi aiurea si sa fugi la policlinica. Acolo stai la coada, vreo ora, doua, pina trec toti cumatri si “la mine ii urgent”, nu-i nimic ca ii joi, zi pentru gravide si mame cu copii, tu nu ai mincat nimic azi si deja intirzii la lucru. Ei bine, la ora 10, intri la domnul doctor, care din prag te intreaba ” da si ai venit asa tirziu?”. Incerci cumva sa-ti stapinesti hormonii si sa nu incepi a plinge in isterica, dupa care ii dai cartela. Mizgileste ceva in document, nu te intreaba cum te simti, daca ai ajuns in cabinet, ap e bine deja si ii da indicatii la sora medicala, sa vorbeasca direct cu tine e prea josnic, el j ii medic, da tu faci copiii sub garduri. Din discutia cu sora medicala, care vorbeste incet si cu frica, intelegi ce ai de facut mai departe. Duci urina la cabinetul 3, care oricum va pierde analiza ta, de vreo 3 ori, sa aiba medicul ce urla la tine ca nu ai facut cum ti-a zis el. Dar inainte de asta, ocupi rind la dat singe, cabinet aparte pentru gravide, un plus mic. Vii, te uiti ca vreo 2 viitoare mamici au plecat si respiri mai usor. Aici, asistentele te saluta calduros, da vdrug ai sa scapi vreo 20 lei la ea in buzunar, nici nu stii. Daca nu le dai nimic, data viitoare nu o sa nimereasca din prima in vina. Pina ajungi la lucru, mai vomiti o data, maninci o chifla la bufetul policlinicii si iesi bucuroasa din cladire.

Si asa, la fiecare trimestru, pina nu dai de Spitalul de maternitate.

Aici povestea e si mai picanta si trebuie postare aparte ))

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s