La maternitate

Dupa 9 luni de dormit doar pe spate, vreau capsuni la 5 dimineata, tu nu ma iubesti deloc si uite ce de grasa sunt, vine si ziua cind hai sa nastem. Suni la urgenta, intre timp te gindesti ca ar fi o idee buna sa te machiezi, totusi e sarbatoare, si o sa vrei foto sa faci. Drumul pina la spital e o adevarata cursa de formula 1 si o sa vrei medalie sa sfirsit ca nu ai nascut chiar in ambulanta. Ajunsa la maternitate, esti intrebata “Pe cine sa chemam?”. Tu ridici o sprinceanca, in timp ce te mai incearca o contractie mica, cele mari abia vin si intrebi “Ce?”. Domnisoara asistenta, cu inele de aur pe fiecare deget, manichiura de un rosu aprins, iti raspunde pe datorie, “Si nu ai medicul tau?. Ceea ce inseamna sa te intelegi din timp cu un medic obstetrician, ca, in ziua nasterii, el lasa tot si vine sa asiste la nasterea ta, desigur in favoarea unei sume de citeva sute euro. Ei bine, tu esti cazul care nu are medicul sau. “Bun dar, stai aici, sa vad cine e de garda” zice iar pe datorie, asistenta cu ukladka. Tu stai cuminte, nu de parca ai sa-i zici “nu, gata, eu ma duc acasa, sa nasc in baie”. Pina ajungi in sala de nasteri, iar indeplinesti un sir de foi, intre timp deja iti pare rau ca te-ai machiat, pentru ca arati ca o panda in calduri.

Linga sala de nasteri, esti intrebata unde e tatal copilul si daca vine mai tirziu iti dau indicatii in care cabinet sa vina initial. Multumirile se cer mai des de la tati.

In sala de nasteri peretii sunt roz si totul e steril, te bucuri putin. O viitoare moasa, te roaga amabil sa te asezi pe un pat alaturi de cel pe care defapt o sa nasti. Pe acel pat se intimpla jumate din chinul care urmeaza. Dureri care niciodata nu ai crezut ca corpul tau le poate simti. Si cind crezi ca nu poti si vrei sa cedezi, durerile se maresc, deci esti gata sa treci pe adevaratul pat de nasteri. Aici ca in poveste, petreci vreo 5 ore. In tot acest timp, esti rugata sa nu strigi, ca nu esti la discoteca si multe alte indicatii care te atentioneaza ca ai venit sa nasti si nu la dansuri.

Totusi, viitoare mamici, prin toata durerea care o simtiti atunci, incercati sa auziti medicul, el stie ce zice )

Si iata momentul, atat de mult asteptat, un omulet mic, zbircit si verde este pus pe burta ta. Si toate chinurile, taieturile si lacrimile tale parca nici nu au fost. Esti Mama.

Advertisements

2 thoughts on “La maternitate

  1. Olga says:

    ma asteptam la mai mult….dupa primul post am impresia ca asta a fost scris doar pentru ca in primul o fost zis ca to be continued…. slabutz

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s